Domowy Kisiel na soku malinowym

kisiel domowy

Kisiel, jak tak to jaki smak?
Malinowy oczywiście najlepszy! 😉
Każdy ma swoje upodobania, ale dla mnie jak kisiel to tylko malinowy, nie byle jaki, koniecznie domowy, z soku malinowego.

Niedawno wrzuciłam na bloga wpis prezentujący domowy budyń.
Pora na drugi deser z czasów dzieciństwa – kisiel, najprawdziwszy z domowego soku malinowego.
Przygotowanie domowego kisielu jest niezwykle proste, a do jego przygotowania potrzebujemy jedynie 3 składników.
Najistotniejszym elementem decydującym o smaku kisielu jest sok malinowy jakiego użyjemy.
To on decyduje o barwie i smaku naszego deseru.
Z czym podawać kisiel? Moim ulubionym wariantem są biszkopty, nie ma lepszej wersji, ale taki z  owocami lub ciasteczkami jest równie smaczny.

Składniki:

300 ml wody
100 ml soku malinowego
3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej

Przygotowanie:

Przygotowanie domowego kisielu jest niezwykle proste.
Połowę wody zagotowuje z sokiem malinowym.
Pozostałą część wody mieszam z mąką, wlewam do gotującej się wody z sokiem mieszam i na małym ogniu gotuje jeszcze chwilkę.

Kisiel jest przepyszny, warto wypróbować taką wersję kisielu zanim kolejny raz kupujemy ten se sklepu. Polecam! 😉

Podziel się postem z innymi



Jedna odpowiedź do “Domowy Kisiel na soku malinowym”

  1. ~Magdalena pisze:

    domowy najlepszy:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *