Domowy Kisiel na soku malinowym
Kisiel, jak tak to jaki smak?
Malinowy oczywiście najlepszy! 😉
Każdy ma swoje upodobania, ale dla mnie jak kisiel to tylko malinowy, nie byle jaki, koniecznie domowy, z soku malinowego.
Niedawno wrzuciłam na bloga wpis prezentujący domowy budyń.
Pora na drugi deser z czasów dzieciństwa – kisiel, najprawdziwszy z domowego soku malinowego.
Przygotowanie domowego kisielu jest niezwykle proste, a do jego przygotowania potrzebujemy jedynie 3 składników.
Najistotniejszym elementem decydującym o smaku kisielu jest sok malinowy jakiego użyjemy.
To on decyduje o barwie i smaku naszego deseru.
Z czym podawać kisiel? Moim ulubionym wariantem są biszkopty, nie ma lepszej wersji, ale taki z owocami lub ciasteczkami jest równie smaczny.
Składniki:
300 ml wody
100 ml soku malinowego
3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej
Przygotowanie:
Przygotowanie domowego kisielu jest niezwykle proste.
Połowę wody zagotowuje z sokiem malinowym.
Pozostałą część wody mieszam z mąką, wlewam do gotującej się wody z sokiem mieszam i na małym ogniu gotuje jeszcze chwilkę.
Kisiel jest przepyszny, warto wypróbować taką wersję kisielu zanim kolejny raz kupujemy ten se sklepu. Polecam! 😉
domowy najlepszy:)