Wegański krem czekoladowy
Panowie, tan przepis walentynkowy publikowany jest specjalnie z myślą o Was.
Bezglutenowy, wegański z deser na bazie czekolady, bananów i awokado do zrobienia w dosłownie 5 minut.
Jak wiadomo czekolada i awokado to popularne afrodyzjaki, warto skorzystać i z okazji walentynek poczęstować naszą drugą połówkę, czymś wyjątkowym.
Krem intensywnie pachnie czekoladą, w smaku awokado jest nie wyczuwalne,
a dzięki niemu krem czekoladowy zyskuje jeszcze jedną zaletę poza smakową – staje się o niebo zdrowszy.
Składniki:
2 dojrzałe banany
1 dojrzałe awokado
100 ml mleka kokosowego lub migdałowego
1 łyżka karobu* + 1 tabliczka gorzkiej, dobrej jakości czekolady
łyżka miodu
*opcjonalnie
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera.
Zmiksować na gładką masę. Krem podawać z owocami lub konfiturą.
Mmm, coś cudownego 🙂