Zakrapiany mus czekoladowy
Przepis na ten mus dostałam od Cioci Basi. Niezwykle prosty, ale przepyszny. Na pewno zachwyci każdego 🙂
Składniki:
300 ml śmietany kremówki 30% albo 36%
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 łyżka cukru pudru
2 łyżki rumu
Przygotowanie:
Śmietanę mocno chłodzimy (wtedy szybciej się ubije). Ubijamy na sztywno, do śmietany dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, delikatnie mieszamy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną czekoladę dodajemy do ubitej śmietany razem z rumem. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do salaterek i chłodzimy. Można dodatkowo ozdobić bitą śmietaną. 🙂
Zdjęcia Sandra – najcierpliwszy fotograf świata, wraz z mamą 🙂
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz